Mátová omáčka po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátová omáčka po indicku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41620 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Máta |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
400 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 19,3mg |
Vláknina | 118,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Máta, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mátová omáčka po indicku postup přípravy receptu:
1 | Smícháme ocet s citronovou šťávou a přivedeme k varu. Vhodíme nahrubo nasekanou mátu a odstavíme. |
2 | Všechny ostatní ingredience rozmícháme v oleji, přilijeme k mátovému odvaru a necháme odstát do druhého dne. Poté scedíme a podáváme. |
3 | Omáčka je vhodná zejména ke skopovému masu, rybám, rýži nebo zelenině. |
Poznámka
čas vaření je bez odstátí odvaru-12h