Recept

Penne se sardelovo-rajčatovou omáčkou a černými olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 41621
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
6 ks Sardelové řezy
1 špetka Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
400 g Těstoviny Penne
1 l Voda pitná
0,5 hrst Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 847kJ
22% Sacharidy 78 g
29% Tuky 22 g
141% Sodík 3 g
72% Bílkoviny 40 g

Penne se sardelovo-rajčatovou omáčkou a černými olivami postup přípravy receptu:

1

Penne uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat.

2

Oloupeme cibuli a stroužky česneku. Obojí najemno nakrájíme. Sardelové řezy opláchneme a též nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpálíme olivový olej a na 3 - 5 minut do něj vložíme cibuli a česnek, až nám zpění.

3

Poté přidáme do pánve sardele a loupaná rajčata i se šťávou. Směs dochutíme solí a pepřem. Povaříme asi 8 minut na mírném ohni do zhoustnutí. Za použití vidličky rajčata rozmačkáme. Opláchneme petrželku, osušíme ji a najemno nasekáme.

4

Olivy bez pecek necháme okapat a nakrájíme na plátky. Poté je spolu s nasekanou petrželkou vmícháme do omáčky.

5

Nastrouháme pecorino. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pecorinem a zdobené bazalkou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept