Penne se sardelovo-rajčatovou omáčkou a černými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne se sardelovo-rajčatovou omáčkou a černými olivami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 41621 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
400 g | Těstoviny Penne |
1 l | Voda pitná |
0,5 hrst | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 57,4mg |
Draslík | 495,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sardelové řezy, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Penne, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne se sardelovo-rajčatovou omáčkou a černými olivami postup přípravy receptu:
1 | Penne uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat. |
2 | Oloupeme cibuli a stroužky česneku. Obojí najemno nakrájíme. Sardelové řezy opláchneme a též nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpálíme olivový olej a na 3 - 5 minut do něj vložíme cibuli a česnek, až nám zpění. |
3 | Poté přidáme do pánve sardele a loupaná rajčata i se šťávou. Směs dochutíme solí a pepřem. Povaříme asi 8 minut na mírném ohni do zhoustnutí. Za použití vidličky rajčata rozmačkáme. Opláchneme petrželku, osušíme ji a najemno nasekáme. |
4 | Olivy bez pecek necháme okapat a nakrájíme na plátky. Poté je spolu s nasekanou petrželkou vmícháme do omáčky. |
5 | Nastrouháme pecorino. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pecorinem a zdobené bazalkou podáváme. |