Recept

Tagliatelle s hřebenatkami ve smetanové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 41625
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,5 hrst Estragon
1 polévková lžíce Fenykl obecný
16 ks Hřebenatka
30 g Máslo čerstvé
5 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,1 g Šafrán
1 ks Šalotka
125 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
400 g Tagliatelle
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 379kJ
34% Sacharidy 123 g
21% Tuky 16 g
19% Sodík 372 mg
88% Bílkoviny 50 g

Tagliatelle s hřebenatkami ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme šalotku, nakrájíme ji nadrobno. Bylinky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Do hrnce nalijeme víno, 250 ml vody, přidáme šalotku, bylinky a koření a vše 10 minut povaříme. Hřebenatky vložíme do vývaru asi na 2 minuty, poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

2

Povařený vývar přecedíme, nalijeme zpět do hrnce a ještě jednou povaříme, aby zhoustl. Do vývaru přidáme smetanu a vaříme, dokud nezíská omáčka krémovou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem.

3

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

4

Ve velké pánvi rozpálíme máslo, vložíme na něj těstoviny a trochu promícháme.

5

Hřebenatky nakrájíme na plátky, na chvilku vložíme do smetanové omáčky a prohřejeme. Nahřejeme talíře a nasekáme petrželku. Na nahřáté talíře upravíme tagliatelle, přelijeme omáčkou a zdobené sekanou petrželkou podáváme.

Poznámka

Tento pokrm vypadá výborně pokud je servírován se zelenými či jinak barevnými tagliatelli. Ideální dobou pro přípravu čerstvých hřebenatek jsou měsíce září až duben.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept