Recept

Pečené jehněčí kotlety s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41628

Ingredience

20 g Husí sádlo
1 kg Jehněčí hřbet
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
Omáčka
1 kávová lžička Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
20 g Máta
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
250 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 845kJ
1% Sacharidy 3 g
79% Tuky 59 g
15% Sodík 295 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pečené jehněčí kotlety s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran zprudka opečeme, zalijeme vínem, ještě pečeme, potom kotlety přeložíme na pánev, potřeme máslem a v rozpálené troubě dopečeme 10 minut.

2

Upečené kotlety pokládáme na talíře a zaléváme omáčkou.

3

Omáčka: Do malé misky vymačkáme šťávu z pomeranče, přidáme drobně nasekaný česnek, chilli papričku, posekanou mátu, přimícháme chilli omáčku, vlijeme smetanu, vše důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Jehněčí kotlety podáváme jako hlavní teplé jídlo s vhodnou přílohou a na talíř přidáme připravenou omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept