Pečené jehněčí kotlety s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené jehněčí kotlety s omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41628 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Husí sádlo |
1 kg | Jehněčí hřbet |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
20 g | Máta |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 175,2mg |
Draslík | 426,5mg |
Vláknina | 233,7mg |
Vitamín A | 164,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husí sádlo, Jehněčí hřbet, Sůl, Víno bílé, Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Máta, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené jehněčí kotlety s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran zprudka opečeme, zalijeme vínem, ještě pečeme, potom kotlety přeložíme na pánev, potřeme máslem a v rozpálené troubě dopečeme 10 minut. |
2 | Upečené kotlety pokládáme na talíře a zaléváme omáčkou. |
3 | Omáčka: Do malé misky vymačkáme šťávu z pomeranče, přidáme drobně nasekaný česnek, chilli papričku, posekanou mátu, přimícháme chilli omáčku, vlijeme smetanu, vše důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Jehněčí kotlety podáváme jako hlavní teplé jídlo s vhodnou přílohou a na talíř přidáme připravenou omáčku.