Recept

Kachna se zeleninou a zázvorem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41629

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
500 g Kachní prsa
0,5 kávová lžička Kurkuma
1 polévková lžíce Med včelí
6 ks Mrkev kořen
250 g Nudle čínské vaječné
4 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 polévková lžíce Omáčka sójová
0,3 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Vývar zeleninový
350 g Zelenina chop suey
20 g Zázvor celý
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 931kJ
21% Sacharidy 74 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 259 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kachna se zeleninou a zázvorem postup přípravy receptu:

1

Omytá kachní prsa osušíme a nahoře křížem několikrát nařízneme kůži.

2

V misce si vytvoříme marinádu. Vlijeme do misky sójovou omáčku, k ní přidáme sambalovou omáčku, sezamový olej a med. Dobře promícháme a vzniklou marinádou potřeme maso. Marinujeme 1 hodinu.

3

Zázvor zbavíme slupky a postrouháme na struhadle. Podle napsaného návodu na obalu si uvaříme čínské vaječné nudle. Do vařící vody k nudlím přisypeme zázvor společně s kurkumou.

4

Oloupeme jarní cibulky, oškrábeme mrkev. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, mrkev rozporcujeme na proužky. Zeleninu chop suey vyjmeme ze sklenice, necháme okapat a nálev dáme stranou.

5

Na kachních prsíčkách necháme marinádu, vložíme je do woku a zprudka opečeme po obou stranách. Předehřejeme troubu na 150°C a kachní prsa pečeme při této teplotě ještě 15 minut.

6

Ve woku si rozpálíme olej, na který vhodíme jarní cibulky a mrkve a dusíme je. Pak do pánve vsypeme vařené nudle a zeleninu, opékáme za stálého míchání. Přilijeme ještě zeleninový vývar, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.

7

Kachní maso na závěr nakrájíme na max. 3 mm silné plátky, položíme na připravenou zeleninu s nudlemi a servírujeme na stůl.

Poznámka

Sambalová omáčka nebo pasta se vyrábí z čerstvých chilli papriček s přidáním octa a soli. Hodí se jako koření k zelenině, drůbežímu masu, rýži a rybímu masu. Jídlu dodá kořenité aroma.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept