Kachna se zeleninou a zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna se zeleninou a zázvorem
Kachna se zeleninou a zázvorem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41629 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
500 g | Kachní prsa |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Med včelí |
6 ks | Mrkev kořen |
250 g | Nudle čínské vaječné |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,3 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
20 g | Zázvor celý |
1 špetka | Zázvor mletý |
350 g | Zelenina chop suey |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 459,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 224,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kurkuma, Med včelí, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Mrkev kořen, Nudle čínské vaječné, Omáčka sójová, Pasta Sambal Oelek, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Zelenina chop suey mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna se zeleninou a zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Omytá kachní prsa osušíme a nahoře křížem několikrát nařízneme kůži. |
2 | V misce si vytvoříme marinádu. Vlijeme do misky sójovou omáčku, k ní přidáme sambalovou omáčku, sezamový olej a med. Dobře promícháme a vzniklou marinádou potřeme maso. Marinujeme 1 hodinu. |
3 | Zázvor zbavíme slupky a postrouháme na struhadle. Podle napsaného návodu na obalu si uvaříme čínské vaječné nudle. Do vařící vody k nudlím přisypeme zázvor společně s kurkumou. |
4 | Oloupeme jarní cibulky, oškrábeme mrkev. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, mrkev rozporcujeme na proužky. Zeleninu chop suey vyjmeme ze sklenice, necháme okapat a nálev dáme stranou. |
5 | Na kachních prsíčkách necháme marinádu, vložíme je do woku a zprudka opečeme po obou stranách. Předehřejeme troubu na 150°C a kachní prsa pečeme při této teplotě ještě 15 minut. |
6 | Ve woku si rozpálíme olej, na který vhodíme jarní cibulky a mrkve a dusíme je. Pak do pánve vsypeme vařené nudle a zeleninu, opékáme za stálého míchání. Přilijeme ještě zeleninový vývar, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. |
7 | Kachní maso na závěr nakrájíme na max. 3 mm silné plátky, položíme na připravenou zeleninu s nudlemi a servírujeme na stůl. |
Poznámka
Sambalová omáčka nebo pasta se vyrábí z čerstvých chilli papriček s přidáním octa a soli. Hodí se jako koření k zelenině, drůbežímu masu, rýži a rybímu masu. Jídlu dodá kořenité aroma.