Višňový koláč s vanilkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový koláč s vanilkovým krémem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41630 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
130 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vejce slepičí |
700 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 111,2mg |
Draslík | 178,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový koláč s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl, kypřící prášek do pečiva, máslo, vejce a vypracujeme těsto, které rozdělíme na poloviny. Dortovou formu vymažeme máslem, polovinu těsta vyválíme a rozprostřeme na dno formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme váleček, rozložíme po okrajích formy. |
2 | Višně omyjeme, necháme okapat, zbavíme pecek a rovnoměrně rozdělíme na těsto. |
3 | Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. V misce rozšleháme vejce s hladkou moukou, pudinkovým práškem a čtyřmi lžícemi mléka. Zbytek mléka zahřejeme v kastrůlku se smetanou, máslem, cukrem a přivedeme k varu. Do vroucí směsi nalijeme směs s pudinkovým práškem a vaříme, dokud hmota nezhoustne. |
4 | Hotový pudinkový krém nalijeme na višně a formu vložíme do trouby. Koláč pečeme 60 minut, pak ho vyjmeme, necháme vychladnout a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Na koláč můžeme použít i jiné ovoce, například broskve nebo meruňky.