Recept

Višňový koláč s vanilkovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41630
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

75 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
130 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Náplň
100 g Cukr krupice
60 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
250 ml Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vejce slepičí
700 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 925kJ
13% Sacharidy 45 g
25% Tuky 18 g
4% Sodík 80 mg
12% Bílkoviny 7 g

Višňový koláč s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl, kypřící prášek do pečiva, máslo, vejce a vypracujeme těsto, které rozdělíme na poloviny. Dortovou formu vymažeme máslem, polovinu těsta vyválíme a rozprostřeme na dno formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme váleček, rozložíme po okrajích formy.

2

Višně omyjeme, necháme okapat, zbavíme pecek a rovnoměrně rozdělíme na těsto.

3

Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. V misce rozšleháme vejce s hladkou moukou, pudinkovým práškem a čtyřmi lžícemi mléka. Zbytek mléka zahřejeme v kastrůlku se smetanou, máslem, cukrem a přivedeme k varu. Do vroucí směsi nalijeme směs s pudinkovým práškem a vaříme, dokud hmota nezhoustne.

4

Hotový pudinkový krém nalijeme na višně a formu vložíme do trouby. Koláč pečeme 60 minut, pak ho vyjmeme, necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Na koláč můžeme použít i jiné ovoce, například broskve nebo meruňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept