Recept

Řízek z kapouna ve smetanovo-ostružinové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 41631
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Kapoun
400 g Ostružiny
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 ml Víno červené
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
3% Sacharidy 11 g
35% Tuky 27 g
4% Sodík 81 mg
45% Bílkoviny 25 g

Řízek z kapouna ve smetanovo-ostružinové omáčce postup přípravy receptu:

1

Řízky z kapouna omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Potřeme solí a pepřem. Maso následně vložíme do máslem vymazaného pekáče a pečeme cca 15 minut na 200 stupňů.

2

Mezitím si očistíme ostružiny od nečistot, osušíme je. Po 15 minutách pečení kapouna přidáme ostřužiny s vínem a smetanou do pekáče. Pečeme dalších deset minut.

3

Plátky kapouna podáváme včetně omáčky, kterou jsme v pekáči vytvořili.

Poznámka

Podáváme teplé s bramborovou kaší, popřípadě dušenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept