Řízek z kapouna ve smetanovo-ostružinové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízek z kapouna ve smetanovo-ostružinové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 41631 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Kapoun |
400 g | Ostružiny |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno červené |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 245,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ostružiny, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapoun, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízek z kapouna ve smetanovo-ostružinové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Řízky z kapouna omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Potřeme solí a pepřem. Maso následně vložíme do máslem vymazaného pekáče a pečeme cca 15 minut na 200 stupňů. |
2 | Mezitím si očistíme ostružiny od nečistot, osušíme je. Po 15 minutách pečení kapouna přidáme ostřužiny s vínem a smetanou do pekáče. Pečeme dalších deset minut. |
3 | Plátky kapouna podáváme včetně omáčky, kterou jsme v pekáči vytvořili. |
Poznámka
Podáváme teplé s bramborovou kaší, popřípadě dušenou zeleninou.