Fazolky se smaženými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky se smaženými vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 41633 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Fazolky mražené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 380,0mg |
Draslík | 295,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky mražené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky se smaženými vejci postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazené fazolky nakrájíme na kousky a povaříme ve vývaru asi 8 minut. Vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Na pánvi na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme uvařené fazolky, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme 2 minuty. |
3 | Přilijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Pokrm podle chuti přisolíme, opepříme a ihned podáváme. |