Vaječná omáčka ke studenému masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omáčka ke studenému masu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 41634 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
200 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 92,4mg |
Vláknina | 627,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná omáčka ke studenému masu postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Smícháme olej, ocet, hořčici, pepř a sůl, důkladně utřeme se vařenými žloutky. Poté vmícháme na jemno nasekané bílky a petrželku, hrášek a podáváme ke studenému masu. |
Poznámka
Servírujeme studené.