Italská smaženice se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská smaženice se špagetami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 41635 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
250 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 256,6mg |
Draslík | 218,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská smaženice se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat. |
2 | Ve velké pánvi na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci. |
3 | Potom za stálého míchání přisypeme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vejce necháme ztuhnout. |
4 | Uvařené špagety upravíme na talíře a obložíme smaženicí. |