Zeleninová marináda na maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová marináda na maso
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41638 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
1 kávová lžička | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Olej rostlinný |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel kudrnka |
4 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 276,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Ocet vinný, Olej rostlinný, Petržel kořen, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová marináda na maso postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, mrkev a petržel rozemeleme, smícháme s nasekanou petrželkou a všemi ostatními ingrediencemi, v malém množství vody povaříme. Necháme vychladnout, marinádou přelijeme maso a necháme 2 - 3 hodiny odležet na chladném místě. Mezitím maso několikrát obrátíme. |
Poznámka
Čas přípravy je udáván bez doby marinování.