Jednoduchý recept

Hovězí pečeně s okurkami a mrkví

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4164

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1 dl Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
3 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 138kJ
2% Sacharidy 7 g
22% Tuky 17 g
98% Sodík 2 g
43% Bílkoviny 24 g

Hovězí pečeně s okurkami a mrkví postup přípravy receptu:

1

Maso opepříme, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli po všech stranách. Maso poté podlijeme vývarem nebo vodou a budeme dusit za stálého obracení nejdříve přikryté. Později maso dopékáme bez poklice.

2

Jakmile je maso téměř měkké, přidáme k němu očištěnou a na tenké nudličky nakrájenou mrkev, dusíme do měkka. Téměř ke konci přidáme stejně nakrájené znojemské okurky, které necháme přejít varem.

3

Omáčku zahustíme moučným máslem a krátce povaříme.

4

Přípečky ze stěn průběžně seškrabujeme do šťávy, aby měla správnou barvu. Omáčku již necedíme a můžeme přidat i petrželovou nať.

5

Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, vídeňské knedlíky, noky anebo saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept