Vepřový jazyk po uhersku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový jazyk po uhersku
Vepřový jazyk po uhersku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41641 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 g | Kmín drcený |
50 g | Mrkev kořen |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel kudrnka |
150 g | Rajčata |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
15 g | Sůl |
400 g | Vepřový jazyk |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Vepřový jazyk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový jazyk po uhersku postup přípravy receptu:
1 | Jazyky očistíme kartáčem, vložíme do vroucí vody a 10 minut povaříme. Vyjmeme, necháme trochu vychladnout, oloupeme. Vodu vyměníme za čerstvou, vložíme jazyky, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a pozvolna uvaříme do měkka. |
2 | Mezitím v kastrolu osmahneme na sádle cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme, vložíme nakrájená rajčata, papriky, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a brambory, pokrájené na kostky. V zakrytém kastrolu necháme pozvolna dusit, až jsou brambory měkké. |
3 | Uvařené jazyky nakrájíme na plátky a podáváme rozložené na porci bramborové směsi, ozdobené nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.