Pikantní jogurtový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jogurtový dip
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41643 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
240 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 222,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hořčičné semínko, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní jogurtový dip postup přípravy receptu:
1 | Všechny ingredeience kromě jogurtu rozemeleme, rozdrtíme nebo nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle. Poté vmícháme do rozšlehaného jogurtu a necháme vychladit. |
Poznámka
Podáváme zejména k rýži. Čas přípravy je bez doby na vychlazení.