Indický rasam - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický rasam
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 41645 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
10 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 261,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Feferony, Hořčičné semínko, Kari koření, Kmín drcený, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indický rasam postup přípravy receptu:
1 | Feferony nakrájíme, společně s kmínem a hořčičným semínkem nasucho opražíme na pánvi. Poté směs rozdrtíme v hmoždíři. |
2 | Do kastrolu vlijeme hrnek vody, přidáme utřený česnek, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, ochutíme pepřem, kari kořením a vmícháme opraženou směs. Přivedeme k varu, odstavíme. |
3 | Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji do zlatova. Přidáme do kastrolu, podáváme jako chuťovku k masu a rýži. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme sušené feferonky.