Recept

Ragú s brusinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41647

Ingredience

200 g Brusinky
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
800 g Kančí kýta
200 g Kompot brusinkový
2 polévková lžíce Med včelí
2 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
5 g Nové koření celé
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
0,8 dl Víno červené
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 014kJ
17% Sacharidy 61 g
266% Tuky 199 g
54% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 54 g

Ragú s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer očistíme, nakrájíme na kostky, v hrnci na rozpáleném másle restujeme, přisypeme nové koření, med, drobně nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme, opečeme, zalijeme 2 dl vína. Opečené maso z pánve přeložíme do hrnce se zeleninou, promícháme, přidáme brusinkový džem, zalijeme zbylým vínem, přilijeme vývar, dochutíme solí, pepřem a pod poklici za občasného zamíchání necháme vařit 60 minut.

3

Uvařené maso vybereme do misky, do omáčky přidáme borůvkový kompot, vše rozmixujeme. Maso vrátíme zpátky do hrnce, zahřejeme a podáváme.

Poznámka

Ragú servírujeme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené krokety nebo hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept