Ragú s brusinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú s brusinkovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41647 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brusinky |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
800 g | Kančí kýta |
200 g | Kompot brusinkový |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Mrkev kořen |
5 g | Nové koření celé |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,8 dl | Víno červené |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Med včelí, Nové koření celé, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Kančí kýta, Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer očistíme, nakrájíme na kostky, v hrnci na rozpáleném másle restujeme, přisypeme nové koření, med, drobně nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme, opečeme, zalijeme 2 dl vína. Opečené maso z pánve přeložíme do hrnce se zeleninou, promícháme, přidáme brusinkový džem, zalijeme zbylým vínem, přilijeme vývar, dochutíme solí, pepřem a pod poklici za občasného zamíchání necháme vařit 60 minut. |
3 | Uvařené maso vybereme do misky, do omáčky přidáme borůvkový kompot, vše rozmixujeme. Maso vrátíme zpátky do hrnce, zahřejeme a podáváme. |
Poznámka
Ragú servírujeme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené krokety nebo hranolky.