Recept

Zázvorový koláč s piniovými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41650

Ingredience

180 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Likér pomerančový
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
110 g Máslo čerstvé
100 g Oříšky piniové
1 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
300 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vejce slepičí
80 g Zázvor celý
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
9% Sacharidy 34 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 54 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zázvorový koláč s piniovými ořechy postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia, dortovou formu vymažeme máslem. V misce smícháme mouku, cukr, máslo a vyrobíme drobenku. Nakonec do ní přimícháme mletý zázvor a nastrouhanou pomerančovou kůru.

2

Zázvor očistíme, nakrájíme na malé kostičky, polovinu piniových ořechů a zázvoru rozprostřeme na dno dortové formy. Zbytek ořechů nasekáme, spolu s kostičkami zázvoru přimícháme do drobenky. Odvážíme 100 g těsta, rozprostřeme ho na piniové ořechy a zázvor. Ke zbytku těsta přimícháme smetanu a jedlou sodu smíchanou s vejcem, těsto nalijeme do formy.

3

Dortovou formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut, poté vyjmeme a necháme vychladnout.

4

Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slabé slupky a dílky pomerančů zdobíme hotový vychladlý koláč. Nakonec koláč ještě zakápneme pomerančovým likérem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept