Jednoduchý recept

Grenadýrguláš

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 41653

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
20 g Paprika mletá sladká
50 g Petržel kudrnka
100 g Slanina vepřová
60 g Sýr Niva (Rokfór)
9 g Sůl
400 g Těstoviny flíčky
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 827kJ
19% Sacharidy 68 g
12% Tuky 9 g
44% Sodík 879 mg
28% Bílkoviny 16 g

Grenadýrguláš postup přípravy receptu:

1

Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Brambory, nakrájené na menší kostičky, uvaříme do měkka v osolené vodě, scedíme a také necháme okapat.

2

Na vypečené slanině osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, přidáme flíčky, promícháme. Poté necháme dusit, až se tekutina vyvaří, následně flíčky krátce opečeme. Přidáme brambory s trochou vody, sůl a za občasného promíchávání vše dusíme přibližně 5 minut. Podáváme sypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept