Recept

Jehněčí na řecký spůsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41662

Ingredience

3 ks Cibule
1 kg Jehněčí hřbet
20 g Koření grilovací
2 polévková lžíce Med včelí
30 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový extra panenský
10 g Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 404kJ
4% Sacharidy 14 g
58% Tuky 44 g
14% Sodík 272 mg
53% Bílkoviny 30 g

Jehněčí na řecký spůsob postup přípravy receptu:

1

Víno vlijeme do sklenky, přidáme med, grilovací koření, sůl, pepř, olej, sklenku zavíčkujeme, vše dobře rozmícháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, jehněčí maso prošpikujeme česnekem a potřeme surovinami, připravenými ve sklence.

2

Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu a maso pečeme ze všech stran, nejméně 20 minut. Opečené maso sundáme z grilu, na prkénku ho necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Čtvrtky cibule naskládáme na okraj grilu a pečeme přibližně 10 minut.

3

Naporcované maso pokládáme na talíře, přidáme opečenou cibuli, posypeme oreganem, zvolíme vhodnou přílohu a podáváme.

Poznámka

Grilované jehněčí maso servírujeme teplé spolu s cibulí, vhodnou přílohou jsou také na grilu opečené krajíce veky, přidáme i plátek citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept