Jehněčí na řecký spůsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na řecký spůsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41662 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí hřbet |
20 g | Koření grilovací |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 508,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí hřbet, Med včelí, Oregano sušené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na řecký spůsob postup přípravy receptu:
1 | Víno vlijeme do sklenky, přidáme med, grilovací koření, sůl, pepř, olej, sklenku zavíčkujeme, vše dobře rozmícháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, jehněčí maso prošpikujeme česnekem a potřeme surovinami, připravenými ve sklence. |
2 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu a maso pečeme ze všech stran, nejméně 20 minut. Opečené maso sundáme z grilu, na prkénku ho necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Čtvrtky cibule naskládáme na okraj grilu a pečeme přibližně 10 minut. |
3 | Naporcované maso pokládáme na talíře, přidáme opečenou cibuli, posypeme oreganem, zvolíme vhodnou přílohu a podáváme. |
Poznámka
Grilované jehněčí maso servírujeme teplé spolu s cibulí, vhodnou přílohou jsou také na grilu opečené krajíce veky, přidáme i plátek citrónu.