Jednoduchý recept

Tvarohový koláč s jablky a drobenkou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 41663
Kategorie: Koláče

Ingredience

Koláč
20 g Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
15 g Cukr vanilka
1000 g Jablka
80 g Krupička dětská
15 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
35 g Ořechy lískové
30 g Rozinky tmavé
20 ml Rum
60 g Smetana 12% (konzumní)
30 g Tuk
500 g Tvaroh měkký
4 ks Vejce slepičí
Drobenka
100 g Cukr krupice
200 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 652kJ
23% Sacharidy 84 g
34% Tuky 26 g
2% Sodík 50 mg
34% Bílkoviny 19 g

Tvarohový koláč s jablky a drobenkou postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, rum, vyšleháme, přisypeme rozinky, krupičku, drcené ořechy, kypřící prášek, přidáme smetanu, tvaroh a vymícháme těsto. Z bílků vyšleháme sníh, zapracujeme ho do těsta.

2

Do misky vložíme máslo, cukr, mouku a vymícháme drobenku.

3

Plech potřeme tukem, rozprostřeme na něj těsto, posypeme bohatě nahrubo nastrouhanými jablky, drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby přibližně na 35 minut.

4

Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept