Sardinky rovnou na gril - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky rovnou na gril
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41664 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Limetka |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Sardinka obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 79,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky rovnou na gril postup přípravy receptu:
1 | Sardinky očistíme od šupin, vykucháme, umyjeme ve studené vodě. Usušíme je, dáme do misky, osolíme, posypeme pepřem a červenou paprikou, vše promícháme. |
2 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, sardinky naskládáme na rošt a z obou stran je pečeme přibližně 5 minut. Upečené ryby porcujeme na talíře a polijeme je zálivkou. |
3 | Zálivka: Vejce rozklepneme, žloutky odložíme stranou, bílky do hlubokého talíře a metličkou je rozšleháme, přidáme šťávou z limetky. |
Poznámka
Grilované sardinky podáváme teplé.