Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41664
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Limetka
1 dl Olej olivový extra panenský
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Sardinka obecná
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 813kJ
1% Sacharidy 3 g
56% Tuky 42 g
12% Sodík 236 mg
51% Bílkoviny 29 g

Sardinky rovnou na gril postup přípravy receptu:

1

Sardinky očistíme od šupin, vykucháme, umyjeme ve studené vodě. Usušíme je, dáme do misky, osolíme, posypeme pepřem a červenou paprikou, vše promícháme.

2

Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, sardinky naskládáme na rošt a z obou stran je pečeme přibližně 5 minut. Upečené ryby porcujeme na talíře a polijeme je zálivkou.

3

Zálivka: Vejce rozklepneme, žloutky odložíme stranou, bílky do hlubokého talíře a metličkou je rozšleháme, přidáme šťávou z limetky.

Poznámka

Grilované sardinky podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept