Jednoduchý recept

Paprikáš z vajec

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 41665
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká
20 g Paprika mletá sladká
50 g Pažitka
40 g Sádlo vepřové škvařené
2 dl Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 316kJ
7% Sacharidy 25 g
60% Tuky 45 g
86% Sodík 2 g
39% Bílkoviny 22 g

Paprikáš z vajec postup přípravy receptu:

1

Uvaříme si vejce natvrdo (8 minut), ihned ochladíme a oloupeme. V kastrolu na sádle osmažíme cibulku porkájenou na jemno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, podlijeme vodou a zakryté dusíme, až se cibule rozvaří. Podle potřeby ještě mírně podlijeme. Zalijeme smetanou, kterou jsme smíchali s moukou a povaříme do zhoustnutí. Na talíř dáme doprostřed rozpůlená posolená vejce, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept