Paprikáš z vajec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikáš z vajec
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41665 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Pažitka |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 530,7mg |
Draslík | 557,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 105,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikáš z vajec postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme si vejce natvrdo (8 minut), ihned ochladíme a oloupeme. V kastrolu na sádle osmažíme cibulku porkájenou na jemno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, podlijeme vodou a zakryté dusíme, až se cibule rozvaří. Podle potřeby ještě mírně podlijeme. Zalijeme smetanou, kterou jsme smíchali s moukou a povaříme do zhoustnutí. Na talíř dáme doprostřed rozpůlená posolená vejce, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.