Jednoduchý recept

Bramborový paprikáš

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41668

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
5 g Kmín drcený
30 g Mouka pšeničná hladká
20 g Paprika mletá sladká
150 g Paprika zelená
50 g Petržel kudrnka
150 g Rajčata
2 dl Smetana 12% (konzumní)
60 g Sádlo vepřové škvařené
10 g Sůl
3 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 049kJ
8% Sacharidy 29 g
20% Tuky 15 g
34% Sodík 671 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bramborový paprikáš postup přípravy receptu:

1

Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a zakryté dusíme přibližně 10 minut. Vsypememe prolisovaný česnek, kmín, nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme, až jsou brambory měkké, podle potřeby mírně podléváme. Vlijeme smetanu, smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept