Paprikáš z hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikáš z hub
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41669 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Houby čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 754,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikáš z hub postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme nakrájené houby a orestujeme ze všech stran. Osolíme, podlijeme trochou vody a necháme dusit přibližně 10 minut. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou, opepříme, dosolíme a povaříme do zhoustnutí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.