Smažený hrášek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený hrášek
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 4167 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 787,5mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený hrášek postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, mouky a vejce připravíme hustší těstíčko, které kapeme nebo prolisujeme přes cedník s většími otvory na pánev s rozehřátým olejem a smažíme dozlatova. |
2 | Hotový hrášek necháme okapat na ubrousku. |
3 | Podáváme jako přílohu do polévek. |