Jednoduchý recept

Třípatrový dort

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41672

Ingredience

Těsto
150 g Cukr moučkový
30 g Kakao
8 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Marmeláda rybízová
70 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Máslo čerstvé
120 g Ořechy lískové
4 ks Vejce slepičí
1. krém
80 g Cukr moučkový
30 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
200 g Ořechy lískové
200 ml Rum
2. krém
100 g Cukr moučkový
60 g Kakao
50 g Máslo čerstvé
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 822kJ
15% Sacharidy 53 g
56% Tuky 42 g
4% Sodík 75 mg
25% Bílkoviny 14 g

Třípatrový dort postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme žloutky, cukr, kakao, kypřící prášek, mleté ořechy, mouku a vyšlehaný sníh z bílků. Vše promícháme a vypracujeme těsto.

2

Plech vysteleme papírem na pečení, rozprostřeme na něj těsto, vložíme do trouby, pečeme přibližně půl hodiny. Upečené těsto necháme vychladnout, pomažeme marmeládou a rozřízneme na tři stejné díly.

3

Do misky nasypeme mleté ořechy, moučkový cukr, vanilkový cukr, zalijeme rumem, promícháme. Jeden díl dortu potřeme polovinou rumového krému a přiklopíme druhým dílem. Ten potřeme zbytkem rumového krému a přiklopíme třetím dílem dortu.

4

Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme kakao, cukr, promícháme a v horké vodní lázní metlou šleháme, dokud krém nezhoustne. Vyjmeme z lázně a za stálého šlehání necháme vychladnout. Přimícháme máslo, tímto krémem potřeme povrch dortu.

5

Před podáváním necháme v lednici vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept