Jednoduchý recept

Medové řezy s čokoládovou polevou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 41681
Kategorie: Řezy

Ingredience

150 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
50 g Máslo čerstvé
50 g Med včelí
25 ml Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká
150 g Poleva čokoládová
10 g Soda jedlá
30 g Strouhanka
25 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
Krém
125 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
120 g Máslo čerstvé
370 ml Mléko polotučné
80 g Mouka polohrubá
30 ml Rum
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 423kJ
24% Sacharidy 87 g
29% Tuky 22 g
17% Sodík 335 mg
16% Bílkoviny 9 g

Medové řezy s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, jedlou sodu, přidáme vejce, máslo, med, mléko a vypracujeme těsto.

2

Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, zaplníme těstem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně půl hodiny, necháme vychladnout, rozřízneme na tři stejné díly.

3

Do rendlíku nalijeme 250 ml mléka, přisypeme cukr, přivedeme k varu a provaříme. Ve zbytku mléka rozkvedláme žloutek, přimícháme mouku, přilijeme horké mléko, promícháme, necháme zhoustnout a vychladnout. Nakonec vmícháme máslo, přidáme rum a tímto krémem pomažeme první díl těsta, přiklopíme druhým dílem, ten také pomažeme krémem a zakryjeme třetím dílem. Nakonec zalijeme čokoládovou polevou a dáme do lednice vychladit.

4

Nakrájíme na řezy a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept