Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Barevná vejce 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 41682
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Kečup ostrý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
10 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
200 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 114kJ
1% Sacharidy 5 g
26% Tuky 20 g
17% Sodík 334 mg
31% Bílkoviny 18 g
Barevná vejce

Barevná vejce postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo - přibližně 10 minut. Vybereme je z vařící vody, propláchneme a namočíme do studené. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme, vybereme žloutky, dáme je do misky, rozdělíme na dva díly.

2

Do prvního dílu žloutků přidáme 100 g sýru Žervé, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, drobně nasekanou petrželovou nať a vše důkladně metličkou prošleháme. Druhý díl žloutků smícháme se zbylým sýrem, kečupem, osolíme, opepříme a také důkladně rozšleháme.

3

Připravené krémy každý zvlášť naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky uvařených bílků, které naaranžujeme na vhodný podnos.

Poznámka

Servírujeme studené, přechováváme v lednici.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept