Barevná vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevná vejce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41682 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
200 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 174,3mg |
Vláknina | 274,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barevná vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo - přibližně 10 minut. Vybereme je z vařící vody, propláchneme a namočíme do studené. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme, vybereme žloutky, dáme je do misky, rozdělíme na dva díly. |
2 | Do prvního dílu žloutků přidáme 100 g sýru Žervé, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, drobně nasekanou petrželovou nať a vše důkladně metličkou prošleháme. Druhý díl žloutků smícháme se zbylým sýrem, kečupem, osolíme, opepříme a také důkladně rozšleháme. |
3 | Připravené krémy každý zvlášť naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky uvařených bílků, které naaranžujeme na vhodný podnos. |
Poznámka
Servírujeme studené, přechováváme v lednici.