Recept

Ovocný salát s cukrovým sirupem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41701
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

45 g Cukr krupice
150 g Hroznové víno
300 g Jahody zahradní
200 g Kiwi
0,5 ks Meloun vodní
0,5 ks Meloun žlutý
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 495kJ
8% Sacharidy 30 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
3% Bílkoviny 2 g

Ovocný salát s cukrovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Červenou dužinu vodního melounu vydlabeme speciální lžičkou na melouny, odstraníme pecičky, (z melounu odstraníme také co nejvíce bílé dužiny, kterou vyhodíme, dbáme však, abychom slupku nepoškodili, vydlabanou „mísu“ z melounu přikryjeme alobalem a uložíme do chladničky). Melounovou dužinu vložíme do mísy, přidáme k ní vydlabanou dužinu žlutého melounu, jahody opláchneme, necháme okapat, zbavíme stopek, rozkrájíme na plátky a přidáme k melounům spolu s bobulemi vína.

2

V rendlíku vaříme vodu s cukrem (na mírném plameni) alespoň pět minut (až se začnou tvořit bublinky). Poté odstavíme a necháme za občasného zamíchání zchladnout. Sirupem přelijeme ovoce v míse, tu na hodinu vložíme pod fólií do chladničky. Vychlazeným salátem naplníme melounovou „mísu“ a salát ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept