Míchaný salát s citrusy a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaný salát s citrusy a ořechy
Míchaný salát s citrusy a ořechy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41702 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Banány |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Cukr krupice |
400 g | Grapefruity |
80 g | Hrozinky |
300 g | Jablka |
250 g | Kompot švestkový |
80 g | Ořechy vlašské |
400 g | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Rum |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 407,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Cukr krupice, Grapefruity, Jablka, Kompot švestkový, Ořechy vlašské, Pomeranče, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Míchaný salát s citrusy a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Ořechy vyloupeme a nahrubo nasekáme, jablka rozpůlíme, oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky rozdělíme na měsíčky, které překrojíme (odstraníme jádra), grapefruity oloupeme, rozdělíme na měsíčky, sloupneme slupku a nakrájíme (také odstraníme jádra), banány oloupeme a pokrájíme na kolečka, kompotové švestky bez pecek slijeme a necháme okapat. Všechno ovoce vložíme do mísy, přelijeme citronovou šťávou. |
2 | V rendlíku vaříme vodu s cukrem přibližně pět minut, do sirupu vmícháme ořechy, hrozinky a rum. Siruppoté za občasného míchání necháme vychladnout. |
3 | Salát zalijeme vychladlým sirupem a necháme v chladničce pod fólií vychladit. Nejlépe je salát podávat ještě týž den. |
Poznámka
Servírujeme studené.