Turecká jehněčí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecká jehněčí polévka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 41708 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Cibulka jarní |
600 g | Jehněčí maso |
150 g | Jogurt bílý |
20 g | Petržel - nať |
50 g | Rýže loupaná |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 186,2mg |
Draslík | 197,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Jogurt bílý, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Turecká jehněčí polévka postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, nakrájíme na kousky, přilijeme vodu a uvaříme téměř do měkka. Na sádle osmažíme pokrájenou zeleninu a cibuli i s natí, přidáme do polévky i se spařenou rýží, uvaříme do měkka. |
2 | Polévku odstavíme z ohně a vlijeme do ní jogurt, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.