Recept

Turecká jehněčí polévka

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 41708
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

100 g Cibulka jarní
600 g Jehněčí maso
150 g Jogurt bílý
20 g Petržel - nať
50 g Rýže loupaná
60 g Sádlo vepřové škvařené
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 190kJ
4% Sacharidy 16 g
48% Tuky 36 g
27% Sodík 544 mg
38% Bílkoviny 21 g

Turecká jehněčí polévka postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, nakrájíme na kousky, přilijeme vodu a uvaříme téměř do měkka. Na sádle osmažíme pokrájenou zeleninu a cibuli i s natí, přidáme do polévky i se spařenou rýží, uvaříme do měkka.

2

Polévku odstavíme z ohně a vlijeme do ní jogurt, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept