Jednoduchý recept

Hovězí pečeně francouzská

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4171

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
1 dl Hovězí vývar základní
1 kg Karotka
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vepřové nožičky
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 890kJ
5% Sacharidy 17 g
48% Tuky 36 g
35% Sodík 690 mg
121% Bílkoviny 68 g

Hovězí pečeně francouzská postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, omyjeme, protkneme po vlákně proužky slaniny, osolíme a opepříme. V kastrole rozpustíme sádlo, osmahneme na něm zbytek nakrájené slaniny a maso na něm osmahneme po všech stranách.

2

Poté maso podlijeme vývarem nebo vodou, okořeníme a přidáme k němu rozseknutou nožičku. Maso přikryjeme a dusíme v troubě až 2 hodiny. Během dušení podléváme maso vínem. K téměř měkkému masu přidáme cibuli rozkrájenou na osminky, očištěnou a podélně nakrájenou karotku. Vše společně dusíme do měkka.

3

Šťávu nezahušťujeme, dostatečně je vázána rosolem z nožičky. Pečeni rozkrájíme, rozložíme na mísu a obložíme kousky nožičky a proužky karotky s cibulí.

Poznámka

Můžeme použít namísto vepřové telecí nožičku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept