Recept

Zeleninové rizoto s krabím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41711
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Bujón slepičí
100 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
80 g Hrášek mražený
120 g Krab
100 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Čedar
500 ml Voda pitná
Na vymazání
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 483kJ
20% Sacharidy 72 g
109% Tuky 82 g
56% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Zeleninové rizoto s krabím masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, celer a mrkev očistíme a rozkrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semen a pokrájíme na krátké nudličky, petrželovou nať jemně nasekáme, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, zmražený hrášek přelijeme vodou, necháme okapat. Deset minut vaříme ve vodě slepičí bujón, poté ho necháme vychladnout.

2

V silnostěnném kastrolu na oleji zpěníme cibuli, přidáme mrkev a petržel. Když zelenina zesklovatí, přisypeme rýži s paprikou, zalijeme vývarem, vmícháme česnek, osolíme, opepříme. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 15 minut, až se vývar téměř vsákne. Do rýže vmícháme hrášek a pod poklicí necháme vývar úplně vstřebat, opatrně vmícháme krabí konzervu i s nálevem.

3

Rizoto vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem, povrch urovnáme, zasypeme sýrem a rizoto zhruba 5 minut zapékáme ve středně předehřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept