Recept

Velikonoční vajíčkový dort

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41712

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Kopřiva
350 g Listové těsto
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Sýr Parmezán
150 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
10 ks Vejce slepičí
400 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 267kJ
8% Sacharidy 29 g
84% Tuky 63 g
26% Sodík 528 mg
46% Bílkoviny 26 g

Velikonoční vajíčkový dort postup přípravy receptu:

1

8 vajec uvaříme natvrdo, scedíme, necháme vychladnout a oloupeme je. Listové těsto rozmrazíme, špenát a kopřivy očistíme, umyjeme a spaříme v horké vodě. Necháme vychladnout, zbavíme zbytečné vody, drobně nasekáme, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, vlijeme olej, rozklepneme 2 celá vejce a dobře promícháme. Sýry Ricottu i Parmezán nastrouháme, smícháme a vmísíme do připraveného špenátu.

2

Vál posypeme moukou, listové těsto rozdělíme na tři díly, z každého dílu rozválíme plát o velikosti dortové formy tak, aby přesahoval její okraje. Prvním plátem vyložíme dno formy, potřeme ho máslem, na něj položíme druhý rozválený plát. Potom rozložíme špenátovou náplň, do ní dáme celé vejce špičkou dolů, vše přikryjeme třetím plátem listového těsta. Ten také potřeme máslem, okraje zavineme, vrchní těsto propíchneme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 60 minut (až do zlatova).

3

Upečený dort vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné porce a podáváme.

Poznámka

Dort servírujeme studený, je vhodný zejména k velikonočním svátkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept