Jehněčí jehla se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí jehla se špenátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41713 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
30 ml | Olej olivový |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Špenát mražený |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 149,0mg |
Draslík | 307,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 93,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí jehla se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kousky, osolíme a zabalíme do plátků anglické slaniny. Napichujeme na jehlu střídavě s kousky papriky a cibule. Smažíme na pánvi a dopečeme v troubě. |
2 | Mezitím na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme rozmražený špenát (můžeme použít i čerstvý). Zalijeme smetanou, podusíme, dokořeníme solí a pepřem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s vařeným bramborem.