Jehněčí s růžičkovou kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s růžičkovou kapustou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41714 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Jehněčí kýta |
300 g | Kapusta růžičková |
200 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
5 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
5 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 74,3mg |
Draslík | 344,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 31,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:
1 | Kýtu pokrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme |
2 | a lehce osmažíme z obou stran, vyjmeme. |
3 | Na výpeku opečeme nakrájený pórek a šunku na malé kostičky, přidáme spařenou a nakrájenou mrkev, kapustu. Okořeníme tymiánem, vrátíme maso zpět a necháme 5 minut dusit. |