Jehněčí na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na hříbkách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 41716 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibulka jarní |
100 g | Hříbky čerstvé |
750 g | Jehněčí maso |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Olej olivový |
5 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 173,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 688,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hříbky čerstvé, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na nudličky, prudce osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a posléze pokračujeme ve smažení. |
2 | Poprášíme paprikou, promícháme, vlijeme rajský protlak, opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, zvolna dusíme zakryté poklicí do měkka. Nakonec přidáme nakrájené hřiby, drcený česnek a nakrájené jarní cibulky. Ochutíme solí, pepřem, podusíme do měkka a horké podáváme. |