Jehněčí kýta na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta na smetaně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41717 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
750 g | Jehněčí kýta |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
4 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 156,8mg |
Draslík | 711,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí kýta, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, na něm osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme moukou, paprikou a opět smažíme. Zalijeme vychladlým vývarem, osolíme a dusíme, ke konci dušení přilijeme smetanu, dodusíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.