Lupínky polentové s chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lupínky polentové s chilli
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41719 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
350 g | Polenta instantní |
1,5 dl | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 457,3mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 19,3mg |
Vláknina | 150,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polenta instantní, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lupínky polentové s chilli postup přípravy receptu:
1 | V hrnci necháme vařit 1,5 l vody, přidáme 2 lžičky soli a vsypeme polentu. Zmírníme plamen a mícháme 5 minut, aby se polenta nepřipálila. Musí být tak tuhá, aby v ní stála lžíce. Přidáme sůl, pepř a chilli koření. |
2 | Na plech rozetřeme polentu v tloušťce 4 cm, vychladlou ji nakrájíme na tenké dílky. Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme dílky polenty a 4 minuty smažíme, dokud nebudou zlatavé. |
3 | Smícháme nasekanou petrželku s kysanou smetanou vložíme do misky. |
4 | Polentu podáváme s omáčkou z kysané smetany s petrželkou, do které ji namáčíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.