Recept

Jehněčí řízky s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41720

Ingredience

Příprava masa
600 g Jehněčí kýta
50 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
Příprava fazolových lusku
1 polévková lžíce Cukr třtinový
250 g Lusky fazolové mražené
70 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Omáčka
3 polévková lžíce Brandy
1 ks Chilli paprička
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 247kJ
2% Sacharidy 6 g
63% Tuky 47 g
17% Sodík 350 mg
36% Bílkoviny 20 g

Jehněčí řízky s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí, pepřem a máslem. Maso nakrájíme na řízky, každý řízek potřeme připraveným máslem, dlaněmi rozklepeme. V pánvi rozpálíme olej, připravené řízky zprudka opečeme po obou stranách. Pečeme nejdéle 4 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.

2

Fazolové lusky omyjeme, očistíme, nožem zbavíme vláken, ve vařící vodě povaříme 6 minut a scedíme. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, položíme do něj lusky, pocukrujeme, přidáme špetku soli a lusky za stálého míchání ohřejeme.

3

Omáčka: Do kastrůlku vylijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, worcester, brandy a omáčku za stálého míchání povaříme.

4

Na talíře klademe porce masa, přidáme fazolové lusky, omáčku a můžeme servírovat.

Poznámka

Jehněčí řízky servírujeme teplé, přidáme plátek citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept