Jehněčí řízky s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí řízky s omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41720 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Příprava masa | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
600 g | Jehněčí kýta |
50 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Příprava fazolových lusku | |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
250 g | Lusky fazolové mražené |
70 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Omáčka | |
3 polévková lžíce | Brandy |
1 ks | Chilli paprička |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 135,8mg |
Draslík | 321,2mg |
Vláknina | 208,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Olej slunečnicový, Sůl, Cukr třtinový, Sůl, Voda pitná, Chilli paprička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Lusky fazolové mražené, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí řízky s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí, pepřem a máslem. Maso nakrájíme na řízky, každý řízek potřeme připraveným máslem, dlaněmi rozklepeme. V pánvi rozpálíme olej, připravené řízky zprudka opečeme po obou stranách. Pečeme nejdéle 4 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. |
2 | Fazolové lusky omyjeme, očistíme, nožem zbavíme vláken, ve vařící vodě povaříme 6 minut a scedíme. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, položíme do něj lusky, pocukrujeme, přidáme špetku soli a lusky za stálého míchání ohřejeme. |
3 | Omáčka: Do kastrůlku vylijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, worcester, brandy a omáčku za stálého míchání povaříme. |
4 | Na talíře klademe porce masa, přidáme fazolové lusky, omáčku a můžeme servírovat. |
Poznámka
Jehněčí řízky servírujeme teplé, přidáme plátek citrónu.